SV-seminarie ‘Belgische Census 2021’

Op dinsdag 18 mei 2021 organiseert Statistiek Vlaanderen een online seminarie over de nieuwste editie van de Belgische Census. Daarbij komen enkele federale collega’s van Statbel aan het woord.

Tijdens het online seminarie van 18 mei 2021 staan we stil bij de nieuwe editie van de Belgische Census. In 2011 werd voor de eerste maal de traditionele volkstelling vervangen door de Census, volledig gebaseerd op informatie uit administratieve databanken. Dit jaar zijn we 10 jaar verder en is het tijd voor een nieuwe editie van de Census. Het seminarie biedt een stand van zaken van de Belgische Census  en geeft ook toelichting bij andere interessante statistiekproducten gebaseerd op administratieve databanken.
Pieter Dewitte en Sofie Van Regenmortel, collega’s van het Belgische statistiekbureau Statbel, geven een toelichting bij de achtergrond, inhoud en planning van de huidige editie van de Census. Daarnaast wordt gefocust op enkele specifieke thema’s waarin belangrijke wijzigingen zijn doorgevoerd in vergelijking met de vorige editie van de Census. Daarbij komen arbeidsmarkt, onderwijs en wonen aan bod. Ook aan de beschikbaarheid van de data en de mogelijkheid om zelf data aan te vragen wordt aandacht besteed.


Praktisch

Wanneer? Dinsdag 18 mei 2021 van 10 u. tot 12.30 u.
Waar? Dit seminarie zal online plaatsvinden.


Programma

Sprekers: Pieter Dewitte en Sofie Van Regenmortel (Statbel) - Download de presentatie (Pdf - 1,4 MB)

  1. Introductie Belgische Census: achtergrond, inhoud en planning
  2. Focus op arbeidsmarkt, onderwijs en wonen
  3. Conclusie en beschikbaarheid en aanvragen van data.


Meer boeiende seminaries?

Begin 2020 is Statistiek Vlaanderen gestart met maandelijkse seminaries om de kennis over kwalitatieve statistiekproductie en -verspreiding binnen ons netwerk te stimuleren en te coördineren. We laten experten van binnen en buiten het netwerk aan het woord.

Het volgende seminarie vindt plaats op dinsdag 29 juni en gaat over de nieuwe survey-strategie van Statistiek Vlaanderen. Hou deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Heb je zelf een goed idee voor een seminarie van Statistiek Vlaanderen? Laat het ons weten!