Wanbetalingen hypothecair krediet

 • 16.000 Vlamingen kampen met betalingsachterstand op hypothecair krediet

  Eind 2019 hadden in het Vlaamse Gewest 16.065 personen een betalingsachterstand op een hypothecair krediet. Dit is 0,83% van het totaal aantal personen met een hypothecair krediet. Dat aandeel neemt sinds 2015 af.

 • Aandeel personen met terugbetalingsmoeilijkheden hoogst in Limburg

  Het aandeel personen met een betalingsachterstand voor een hypothecair krediet varieert binnen de gemeenten van het Vlaamse Gewest. Het aandeel personen met een betalingsachterstand op een hypothecair krediet ligt het hoogst in Ronse (2,4%). Maar ook in Leopoldsburg (1,9%), Gingelom (1,9%), Bever (1,9%), Maasmechelen (1,8%) en Mesen (1,8%) liggen de aandelen hoger. Ook in een aantal andere Limburgse gemeenten en de regio in het noordwesten van het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest liggen de aandelen iets hoger dan het Vlaamse gemiddelde.

  In het noorden van de provincies Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen en ten oosten van het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest liggen de aandelen lager.

 • Aandeel personen met achterstand hypothecair krediet kleinst in Vlaamse Gewest

  Het aandeel personen met terugbetalingsmoeilijkheden op een hypothecair krediet is in het Vlaamse Gewest kleiner dan het Belgische gemiddelde (1,3%). In het Waalse Gewest (2,0%) en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest (1,8%) liggen de aandelen hoger.

Bronnen

Nationale Bank van België (NBB): Kredieten aan particulieren

Publicatiedatum

30 januari 2020

Volgende update

januari 2021

Meer cijfers

Contact

Vorige versies